JWChat - Help

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Webbrowsers die ondersteund worden
  3. Roster
    1. Aanwezigheidsindicatoren
    2. Een contactpersoon toevoegen aan uw roster
  4. Voorkeuren aanpassen

Inleiding

jwc screenshot JWChat is een chatprogramma zoals AIM, MSN Messenger, Yahoo! Messenger en ICQ. Uniek aan JWChat is dat u niets moet installeren: u kunt JWChat gebruiken vanuit uw webbrowser. Verder op deze pagina vindt u een lijst terug met webbrowsers die ondersteund worden. Uw roster wordt bewaard op de server zodat u uw contactpersonen makkelijk kunt bereiken vanaf elke computer met internetaansluiting.

Webbrowsers die ondersteund worden

Webbrowsers en besturingssystemen die ondersteund worden:

Windows XP/2000/ME/98/95:

Mac OS X:

Linux:

Roster

the context menu Uw roster bevat al uw contactpersoon. Als u met de rechtermuisknop op een contactpersoon klikt dan krijgt u een menu te zien zoals in de schermafdruk links: U kunt de linkermuisknop gebruiken om een optie uit te voeren.

Aanwezigheidsindicatoren

- De contactpersoon is online
- De contactpersoon wil chatten
- De contactpersoon is afwezig
- De contactpersoon is langdurig afwezig
- De contactpersoon wenst niet gestoord te worden
- De contactpersoon is offline
- De contactpersoon is onzichtbaar
- De contactpersoon heeft uw aanvraag om in te schrijven op zijn aanwezigheid verworpen

U kunt uw globale aanwezigheid veranderen door bovenaan naast uw accountnaam op het pictogram te klikken. Er verschijnt dan een nieuw venster waar u de gewenste aanwezigheid kunt selecteren. U kunt hier ook een globaal aanwezigheidsbericht instellen. Het is ook mogelijk om voor elke contactpersoon een andere aanwezigheid in te stellen. Dit kunt u doen door met de rechtermuisknop op een contactpersoon te klikken en op "Aanwezigheid" te klikken. Als u kiest voor "Onzichtbaar", dan zien uw contactpersonen u alsof u offline bent.

Een contactpersoon toevoegen aan uw roster

Klik op Knop om contactpersoon toe te voegen om een contactpersoon toe te voegen. Voer de naam van de contactpersoon in in het invoerveld en klik op "Verzenden". Optioneel kunt u een bericht in onderstaand tekstveld opgeven. Een verzoek wordt verzonden naar de contactpersoon met dit bericht. Als die uw aanvraag aanvaardt, dan kunt u zijn/haar aanwezigheid vanaf nu zien.

Nadat dit verzoek verzonden is, wordt de contactpersoon toegevoegd aan uw roster. Er zal een dialoogvenster verschijnen waarin u een zelfgekozen bijnaam voor deze contactpersoon kunt invoeren en waar u hem in één of meerdere groepen in uw roster kunt plaatsen.

U kunt een nieuwe groep aanmaken door een nieuwe naam voor "Groep" in te geven in het veld "Beschikbare groepen". Vervolgens moet u op ">" klikken. U kunt een contactpersoon uit een groep verwijderen door te klikken op "<". Een lege groep wordt automatisch verwijderd van uw roster.

Voorkeuren aanpassen

Open de voorkeuren door te klikken op De voorkeuren knop. Hier is een korte uitleg voor elke optie die u kunt selecteren:
© 2003 Stefan Strigler
Last modified: Mon Dec 5 18:46:40 CET 2005